DOLAR 32,4345 0.06%
EURO 34,4523 -0.15%
ALTIN 2.487,330,18
BITCOIN 2025085-3,94%
Ağrı
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

3 il, 26 ilçede okullarda eğitime ara verildi

3 il, 26 ilçede okullarda eğitime ara verildi

ABONE OL
21:38 | 19 Aralık 2021 21:38
3 il, 26 ilçede okullarda eğitime ara verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğuk hava ve kar yağışının Türkiye’yi etkisi altına almasıyla birlikte kar yağışının etkisinin arttığı kentlerde okullarda eğitime ara verildi.

Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava eğitimi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Belirli kesimlerde etkili olan kar yağışı sebebiyle yarın 3 il 26 ilçede okullar tatil edildi. Konya’da dün geceden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun bir şekilde devam eden yağışlar nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, bazı ilçelerde ise yarım metreyi aştı.

24 İlçede okullar tatil edildi

Yağışların devam etmesi üzerine merkez Selçuklu, Karatay, Meram ilçeleri ile Akşehir, Altınekin, Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Ilgın, Taşkent, Sarayönü, Seydişehir, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde eğitime 20 Aralık Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca engelli veya hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı öğrenildi.

Tunceli’de De Tatil Kararı Alındı

Pülümür ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı akşam saatlerinde etkili oldu. İlçe merkezinde 30 santimetre bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 50 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kaymakamlık, yarın için ilçedeki tüm okulların bir gün süreyle tatil ilan edildiğini açıkladı. Öte yandan, Pülümür’de karla kaplanan 90 köy yolunu ulaşıma açmak için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Aksaray’da 1 Gün Ara Verildi

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ortaköy Kaymakamlığı tarafından, yaşanan buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın olmak üzere eğitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.