DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,980,25
BITCOIN 2272623-0,59%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ağrı’da Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ağrı’da Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
13:11 | 29 Ekim 2020 13:11
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ağrı’da Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yılı dönümü tüm Türkiye’de kutlandığı gibi, Ağrı’da da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında Vali Dr. Osman Varol, bayram tebriklerini makamında kabul etti.

Ağrı Valiliği bahçesinde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Daha sonra, Cumhuriyetimizin önemini vurgulayan konuşmasında Vali Dr. Osman Varol: ‘ Bugün, mazisi şan ve şerefle dolu Yüce Milletimizin, varını yoğunu ortaya koyarak kurtuluş mücadelesi vermesinin, yeniden devlet olma azmini gösterip modern cumhuriyeti kurmasının 97. Yıl dönümünü kutluyoruz.

Bugün, milletimizin en zor şartlarda bir araya gelerek nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut aşılayan, attığımız her adımda ders almamız gereken kutlu bir olayı anıyoruz.

Biliyoruz ki, her 29 Ekim, el ele vermenin, kenetlenmenin, bağımsız ve onurlu yaşama azmimizi tazelemenin ve geleceğe güvenle bakabilmenin bayramıdır. Cumhuriyet, Milletimizin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımlardan birisidir.

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci, gerek dünya tarihinin gerekse milli tarihimizin kaydettiği büyük ve şanlı bir mücadeleye sahne olmuştur. Bu mücadele, toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin mücadelesidir. Türk milleti, en ağır koşullarda bile, yaşamasının yalnızca hür ve bağımsız Türk devleti ile mümkün olacağına olan inancını ortaya koymuştur.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan ve yaşadığımız bu günlerde de dahil olmak üzere bizlere canlarıyla, kanlarıyla hizmet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Siz sevgili Ağrılıların ve büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Bugün de halen devam etmekte olan ve her gün bir başka olayda müşahede ettiğimiz bir şekilde Türk Milletinin olmadığı bir dünya hedefleyen küresel güçlerin emelleri, o dönemde Atatürk’ün halkımızla birlikte gösterdiği büyük ve destansı mücadele sonucunda bertaraf edilmiş; bu büyük mücadele Cumhuriyet’in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti’nin ve Devleti’nin varlığı bütün dünyada kabul görerek ebedileşmiştir. Irk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü ve modern bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir. Her alanda sahip olduğumuz kazanımları daha ileriye götürmek ve ülkemizi dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet ve onun temel prensipleri etrafında toplanarak, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve çalışma ile mümkün olacaktır.

Anayasal bir demokrasi olan Türkiye Cumhuriyeti, temel niteliklerini, hedeflerini, prensiplerini, sistemini koruyarak hür ve serbest bir ülke olarak yoluna güvenle devam etmektedir. Nitekim Büyük Önder’in gösterdiği hedef doğrultusunda “çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak isteyen” ülkemiz, cumhuriyetle demokrasiyi birleştirmiş, haklar ve hürriyetler temelinde vatandaşlarının barış, huzur ve refah içinde yaşayacakları şartları inşa etme yolunda dev adımlar atmıştır. İstiklal Savaşı’ndan harap bir vaziyette çıkan Türkiye, bugün güçlü ekonomisi, dinamik nüfusu, haklara dayalı yönetim anlayışı ile demokratik bir hukuk devleti olarak bölgesinde ve dünyada saygın ve etkili bir ülke haline gelmiştir.

Değerli Ağrılılar,

Kahraman Türk Milleti, Kurtuluş Savaşında dünyada ilk kez emperyalist güçlere karşı milli bir mücadele ile bağımsızlığını kazanma başarısını göstererek yaptığı gibi, yine dünya tarihinde ilk kez 15 Temmuz’da menfur ve hain bir darbe girişimine karşı milli bir halk duruşuyla destansı bir zafer elde ederek tüm mazlum milletlere örnek teşkil etmiştir. Şimdi geldiğimiz nokta itibarıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, içerisindeki hainleri temizleyerek bu süreçten daha da güçlenerek çıkmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve dirliğine karşı gaflet, dalalet içinde bulunanlar ve iş birliği yapanlar şunu çok iyi bilmelidirler ki, Cumhuriyeti ve milleti savunma zorunluluğu karşısında, Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz ’da, İzmir yollarında, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz gecesi tüm yurtta, gerektiğinde sınır ötesinde ve halen devam eden terörle mücadelede, tüm milletimizle birlikte göstermiş olduğumuz tereddütsüz mücadeleyi her gerektiğinde tekrarlamaktan kaçınmayacağız.

Sevgili Gençler,

Gençlik her millet için önemli bir kuvvettir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur. Rekabetçi, milli ve manevi değerlerini koruyan, ileri görüşlü genç bir neslin yetişmesi, sahip olduğumuz şanlı tarihle birleştirildiğinde, Türkiye’mizi yalnızca ileri toplumlar seviyesine ulaştırmakla kalmayacak, tarihi bir mirasa ve sorumluluğa sahip olduğumuz oldukça geniş gönül coğrafyamızda bizi pek çok ülkeye önderlik yapabilecek konuma getirecektir.

Türk gençliğine çok güvenen ve bunu her fırsatta vurgulayan Atatürk, Cumhuriyeti koruma görevini de bu nedenle siz gençlere vermiştir. Atatürk’ün çizdiği yolda, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, vicdanlı, akılcı, ileri görüşlü Türk gençleri olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla sizlere duyulan büyük güvene layık olacağınıza, sahip olduğunuz değerleri nesilden nesle aktararak taşıyacağınıza yürekten inanıyoruz.

Değerli öğretmen arkadaşlarım,

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK “Öğretmenler, Cumhuriyet sizden ilmen, fennen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister, yeni nesilleri bu evsaf ve kabiliyette yetiştirmek sizin en büyük ödev ve sorumluluğunuzdur!” diyerek büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimizin bekasında ve istikbalinde size büyük bir sorumluk yüklemiştir.

Bilginin en önemli güç olduğu çağımızda, bilimin aydınlatıcı ışığı altında fikri hür, vicdanı hür, erdemli, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek şiarı ile gelecek nesilleri şekillendiriniz. Ancak bu şekilde Cumhuriyetimizin nice yıl dönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır.

Kıymetli Vatandaşlarımız,

Türk Milleti Cumhuriyetle huzurlu ve mutludur. Genç Cumhuriyetimizin bugün bizleri ulaştırdığı nokta kıvanç vericidir. Yine de, elde ettiğimiz başarılarla yetinmemeli, özellikle ülkemizin bütünlüğüne yönelik eylemlerin giderek yoğunlaştığı bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, hep beraber el ele vererek kenetlenmeli, bölünmez bütünlüğümüze ve Cumhuriyetimizin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalıyız.

Mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanları ile bu toprakları vatan yapan ve halen, her geçen gün ve saat bu fedakârlığı göstermeye devam eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz şükran ve rahmetle anıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ağrı’lı hemşerilerimize ve Aziz milletimize sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.’ dedi.

Program sonrasında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla bir araya gelerek onlarla yakinen ilgilenen Vali Dr. Osmam Varol: ‘Cumhuriyetimiz büyük fedakarlıklar ve zorluklarla ilan edildi, sizler bu değerleri daha da geliştirerek gelecek nesillere aktarmakla görevlisiniz.’ dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına Vali Dr.Osman Varol’un yanı sıra 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkan Vekili Metin Karadoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Turgut, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Keskin, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalık Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, basın mensupları ve vatandaşlarımız katıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.