DOLAR 32,3791 0.18%
EURO 34,9922 -0.26%
ALTIN 2.324,060,21
BITCOIN 2262631-0,96%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

1 milyon Suriyeli evlerine geri dönecek!

1 milyon Suriyeli evlerine geri dönecek!

ABONE OL
13:26 | 03 Mayıs 2022 13:26
1 milyon Suriyeli evlerine geri dönecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD koordinasyonunda İdlib’de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katılarak, 1 milyon Suriyelinin dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içerisinde olduklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD koordinasyonunda İdlib’de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine katıldığı video mesajında misafir edilen 1 milyon Suriyelinin dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içerisinde olduklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajının geri kalan kısmında, “Türkiye’nin sınır ötesi harekatlarını başlattığı 2016 yılından bugüne kadar oluşturduğu güvenli bölgelere yaklaşık 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Göçü sınır ötesinde tutmaya yönelik stratejimizi gönüllü geri dönüşü teşvik edecek projelerle destekliyoruz.

Özellikle briket evler bu adımlardan biriydi. Şimdi de ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyelinin dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içerisindeyiz. Bu projeyi ülkemizdeki ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının desteği ile hayata geçireceğiz.

Azez, Cerablus, Elbab, Telabyat ve Resulayn olmak üzere 13 bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürüteceğimiz bu proje bir hayli geniş kapsamlıdır. Konuttan okul ve hastaneye kadar, günlük hayatın tüm ihtiyaçları ile tarımdan sanayiye kadar kendi kendine yeterli tüm ekonomik altyapı bu projenin içinde yer alacaktır. İnşallah Suriye’nin diğer kısımları da güvenli hale geldiğinde oralarda da benzer çalışmaları yürüterek gönüllü geri dönüş için gerekli zemini hazırlamanın gayreti içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.