DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,940,21
BITCOIN 22909191,84%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da Üç Farklı Altın Ve Gümüş Maden Projesi

Ağrı’da Üç Farklı Altın Ve Gümüş Maden Projesi

ABONE OL
15:46 | 08 Şubat 2019 15:46
Ağrı’da Üç Farklı Altın Ve Gümüş Maden Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Ağrı’nın yeraltı zenginlikleriyle ilgili Koza Altın İşletmeleri AŞ. tarafından Ağrı’nın üç farklı alanında Altın ve Gümüş Madeni Projesi ile ilgili Mehmet Yıldız’ın kaleme aldığı yazıyı sizlerle paylaşmak istedik.

Bir önceki yazımızda sizlere Koza Altın İşletmeleri AŞ. tarafından Mollakara Köyü’nde yürütülmesi hedeflenen proje ile ilgili genel bilgi vermiş ve bir sonraki çalışmamızda size farklı bir proje alanıyla ilgili genel bilgi vereceğimizi ifade etmiştik. Bu çalışmamızda sizlere Esenköy, Uzunveli köyü ve Doğutepe köyü mevkilerinde yer alan üç farklı altın ve gümüş madeni projesi ile ilgili genel bilgi vermeyi uygun gördük.

1. ESENKÖY ALTIN-GÜMÜŞ MADENİ

Koza Altın İşletmeleri AŞ.’nin “Ağrı İli S.20055406 No’lu Altın-Gümüş Madeni Proje Dosyası”nda Ağrı İli, Merkez İlçesi, Esenköy civarında açık ocak madenciliği metodu ile altın ve gümüş cevherinin çıkarılmasının planlandığı ifade edilmiş. Faaliyetin yürütüleceği alanın yaklaşık 20 hektar (200 dönüm) olduğu ve ilgili arazinin çayır mera arazisi olduğu vurgulanmış. Madenin ekonomik ömrünün yaklaşık 3 yıl olduğu, bu süreçte yaklaşık 400 bin ton kazı yapılacağı, kazı sırasında elde edilecek malzemenin 131 bin tonluk kısmının cevher olduğu, geriye kalacak 269 bin tonun ise pasadan (atık) meydana geleceği belirtilmiş. Elde edilen cevherin işlenmek üzere Koza’nın Ağrı İli sınırlarında kurmayı planladığı Mollakara Altın Madenine nakledileceği beyan edilmiş.

2. UZUNVELİ KÖYÜ ALTIN-GÜMÜŞ MADENİ

Koza Altın İşletmeleri AŞ.’nin “Ağrı İli S.20055410 No’lu Altın-Gümüş Madeni Proje Dosyası”nda Ağrı İli, Merkez İlçesi, Uzunveli Köyü civarında açık ocak madenciliği metodu ile altın-gümüş cevherinin çıkarılması planlandığı belirtilmiş. Faaliyetin yürütüleceği alanın yaklaşık 8 hektar (80 dönüm) olduğu ve mera arazisi vasfına sahip olduğu ifade edilmiş. Madenin ekonomik ömrünün yaklaşık 2 yıl olduğu, bu süreçte yaklaşık 260 bin ton kazı yapılacağı, kazı sonucunda elde edilecek malzemenin 84 bin tonluk kısmının cevher olduğu geriye kalacak olan 176 bin tonluk kısmının ise pasadan (atık) meydana geleceği vurgulanmış. Elde edilen cevher işlenmek üzere Koza’nın Ağrı İli sınırlarında kurmayı planladığı Mollakara Altın Madenine nakledileceği ifade edilmiş.

3. DOĞUTEPE KÖYÜ ALTIN-GÜMÜŞ MADENİ

Koza Altın İşletmeleri AŞ.’nin “Ağrı İli S.20056511 No’lu Altın-Gümüş Madeni Proje Dosyası”nda Ağrı İli, Merkez İlçesi, Doğutepe Köyü civarında açık ocak madenciliği metodu ile altın-gümüş cevherinin çıkarılması planlandığı belirtilmiş. Faaliyetin yürütüleceği alanın yaklaşık 15 hektar (150 dönüm) olduğu ve mera arazisi vasfına sahip olduğu ifade edilmiş. Madenin ekonomik ömrünün yaklaşık 3 yıl olduğu, bu süreçte yaklaşık 300 bin ton kazı yapılacağı, kazı sonucunda elde edilecek malzemenin 107 bin tonluk kısmının cevher olduğu geriye kalacak olan 193 bin tonluk kısmının ise pasadan (atık) meydana geleceği vurgulanmış. Elde edilen cevher işlenmek üzere Koza’nın Ağrı İli sınırlarında kurmayı planladığı Mollakara Altın Madenine nakledileceği ifade edilmiş.

Kaçak kazı yapmaya gidecekler mutlaka bizi de çağırsın!

Şaka bir yana, madenciliğe ilgi duyan ve bu üç proje alanıyla ilgili ayrıntılı bilgi isteyenler bizimle iletişime geçerse üç proje dosyasını da kendilerine gönderebiliriz.

Ağrı’nın yeraltı zenginlikleriyle ilgili yazı dizimiz devam edecek.

Bir sonraki çalışmamızda, Newmont Mining Corporation’ın dolayısıyla Koza Altın İşletmeleri AŞ.’nin Ağrı’daki kaç faaliyet alanını daha yazmamızı istersiniz? 30-40-50? Siz karar verin! Lisans numaralarıyla verebiliriz.

Sahipsiz şehre sevgilerle…MEHMET YILDIZ

 

Tüm Yorumlar (8)
  • Abdullah inanç

    Salih hocam bende ağrıda bu konu hakkında bir çalışma yapmak istiyorum size nasıl ulaşabilirim.

    +0
    -0
  • Mehmet Emin

    Mehmet bey mollakara koyu projesini bana gunderebilirmisiniz acaba

    +0
    -0
  • Mehmet Emin

    Mehmet bey mollakara koyu projesini detaylarıyla aciklarmisiniz

    +0
    -0
  • Orhan

    Öncelikle merhabalar kolay gelsin ve bu değerli bilgileri paylaştığınız için de tşkler ben şunu merak ediyorum Patnos ilçesinde bu tür madenler varmıdır mehmet bey bu konuda bilgi sahibidir varsa nasıl ulaşabilirim kendisine bu konuda bişeyler yapmak istiyorum detaylı bilgi için yardımcı olursanız sevinirim şimdi den tşkler

    +0
    -0
  • salih demir

    sizlere teşekür mehmet bey bana geniş bilgiler verdi kendisine teşekür ederim.en kısa süre için sahalara gideceyim .mollakara köyüne M.T.A.da çalışırken gitmiştim.çok gittim saha için bilgilerim var. selam ve saygılar.Hocama selam

    +0
    -0
    • Haber Editörü

      Kolaylıklar diliyorum…Vazifemizi yaptık Salih bey

      +0
      -0
  • salih demir

    mehmet yıldız beye teşekür ederim. ağrı ilinin madenleri ile ilgili bilgiler için. ben salih demir maden mühendisi.emekli. M.T.A.Bölge müdürü. mehmet beyin telefonunu alabilirmiyim.kendisi ile iletişime geçe bilirmiyim. selam ve saygılar

    +0
    -0
    • Haber Editörü

      Sizin bilgilerinizi Mehmet beye ilettik, ilginiz için teşekkürler

      +0
      -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.