DOLAR 32,5235 -0.08%
EURO 34,7903 -0.23%
ALTIN 2.418,86-0,45
BITCOIN 21655010,57%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AĞRI-Kayyum Eleştirisine En İyi Cevap, Nüfus Artışı

AĞRI-Kayyum Eleştirisine En İyi Cevap, Nüfus Artışı

ABONE OL
00:26 | 02 Şubat 2019 00:26
AĞRI-Kayyum Eleştirisine En İyi Cevap, Nüfus Artışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nihayet istatistiksel bazda ilimizle ilgili sevindirici bir haber aldık. 2011 yılından beri sürekli olarak düşüşe geçen Ağrımızın nüfusu nihayet 2018 yılında yükseldi. Tabi bunun olumlu ve olumsuz yönleri tartışılabilir. 8 yıl aradan sonra bir önceki yıla oranla ilimiz nüfusu düşmek yerine artmış. Peki bu ne anlama geliyor, çok mu önemli bir durum ?

Bununla ilgili pek çok şey sıralaya biliriz. Ama bence en önemlisi insanların bir nebzede olsa Ağrıyı geçmiş yıllara oranla daha da yaşanılır bir il olarak tercih etmiş olması. Hep söylemişimdir her şeyden önce ilimizi yaşana bilir bir kent haline getirmemiz lazım ki insanlar buradan göç etmesin. Önce kendi insanımızın bu ilde kalmasını sağlamalıyız sonra buraya dışarıdan yatırımcı ve turist beklemeliyiz.

Lafı evelemeden kayyuma getireceğim. Son iki yıldır ilimizde tesis edilen güven ortamı ve bununla beraber hayata geçirilen yatırımlar gerek kendi insanımız gerekse dışarıdan gelen insanlar için Ağrıyı geçmişe oranla daha yaşana bilir bir hale getirmiş ve bizlerin geleceğe daha bir güven ve umutla bakmamızı sağlamıştır. Hal böyle olunca 2011 yılından beri düşüş de olan Ağrı nüfusu 2018 yılında bir önceki yıla oranla yükselişe geçmiştir. Bu çok önemli bir konu ama daha önemlisi bu istikrarın devamının sağlanması, güven ve huzur ortamının yeniden bozulması, hayata geçirilen ve proje aşamasındaki hizmetlerin sekteye uğraması bu olumlu tabloyu önceden olduğu gibi olumsuz bir duruma çevirecektir. 2018 yılında huzur ortamıyla birlikte hayata geçirilen ve bu yıl için geçirilmesi planlanan projeler olmasaydı her yıl olduğu gibi insanlarımız yine Ağrıdan umudunu kesecek çaresiz gurbet yollarına düşecekti. Bunu anlayan, idrak ve dert eden kayyum tüm enerjisini harcayarak göçü durdurmayı başarmıştır. Olayı abartığımı düşünen varsa kendi tezini yazabilir ve bunu tartışırız.

Tabi bunları söylerken huzur ortamını ve bunu tesis eden kolluk ve güvenlik güçlerinin çalışmalarını unutmamak lazım. Huzur ve güven ortamı olmayınca yapılan hiçbir projenin kıymeti olmaz. Burada en büyük övgü ve pay güvenlik ve kolluk kuvvetlerinindir. Bize de sadece birer Ağrılı olarak destek vermemiz ve arka çıkmamız düşüyor. Bundan sonra ki alacağımız karar ve yapacağımız tercihlerde bu durumu gözetirsek Ağrımızın önünün açılacağına olan inancım tamdır. İnşallah 2019 yılında da aynı hizmetleri görüp nüfusumuzu artırmak dileğiyle.-AĞRI

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.