DOLAR 32,6045 0.39%
EURO 34,8167 0.22%
ALTIN 2.492,530,34
BITCOIN 21172033,88%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Bizim çok güçlü olmamız lazım’

‘Bizim çok güçlü olmamız lazım’

ABONE OL
18:22 | 06 Ekim 2020 18:22
‘Bizim çok güçlü olmamız lazım’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HATAYAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü’nde sanayici ve iş adamlarıyla buluşmasında yaptığı konuşmada, İskenderun’un çok ciddi iş insanlarının bulunduğu, önemli bir ilçe olduğunu söyledi.Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın zor bir süreçten geçtiğini herkesin gördüğünü belirten Kurtulmuş, “Bu coğrafyada ayakta durabilmek için Türkiye’nin çok güçlü olması lazım. Türkiye’nin güçlü olması sadece güç için değil gerçekten kendi kendine yeterli bir ülke haline gelmesi ve daha ileri gidebilmesi için önemlidir. Buradaki birtakım emperyalist projelere karşı durabilmek için de bizim çok güçlü olmamız lazım.” diye konuştu.Türkiye olarak bu coğrafyada ayakta durmalarının sadece kendileri için değil, coğrafyadaki bütün halklar için zorunlu olan bir şey olduğunu aktaran Kurtulmuş, oynanan oyunun farkında olduklarını kaydetti.Kurtulmuş, tüm terör örgütlerinin bölge halklarının arasında kalıcı husumet koymak için oluşturduğu tuzaklar olduğunu vurgulayarak, Türkiye olarak buna karşı durduklarını ve bu oyunu hep birlikte bozacaklarını anlattı.

“Dünyayla rekabet edebilir noktaya geleceğiz”

Bu coğrafyadaki oyunları bozabilmek için güçlü bir ülke olmak gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:”Güçlü bir ülke olmanın ilk şartı, ekonomide ve teknolojide güçlü olmaktır. Ekonomide kendi kendimize yeterli olmak, teknolojide de milli ve yerli sanayimizi üretebilmek imkanına, seviyesine yükselmektir. Türkiye’nin önündeki kısa vadedeki hedefi budur. Allah’ın izniyle bu alanda büyük adımlar atıyoruz, önemli adımlar atıyoruz ve bugün Türkiye olarak inşallah birkaç yıl içerisinde dünyanın üst sanayi sekmenlerinde, dünyayla rekabet edebilir noktaya geleceğiz.”Türkiye olarak milli ve yerli sanayiyi kurup uluslararası alanda rekabet edebilecek markaları ortaya koyacaklarını belirten Kurtulmuş, bununla ilgili çalışmaları da sürdürdüklerine dikkati çekti.Bu ülkenin sanayi ve teknoloji tarihinin aynı zamanda ülkenin ihanet tarihini de gözler önüne serdiğini kaydeden Kurtulmuş, ülkenin her atılım yapmaya çalıştığı dönemde bazı güçlerin oyunlarını sahnelediğini anlattı.Türkiye’nin yerli ve milli sanayisini kurmak, geliştirmek, güçlendirmek mecburiyetinde olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, çok mesafe aldıklarını ve artık eski Türkiye’nin olmadığını ifade etti.Kurtulmuş, “Artık Türkiye birçok alanda kendi üretimini yapıyor. Daha da güçleneceğiz, daha güçlü üretim yapacağız. Bunun için İskenderun modeli aslında güzel bir model, Türkiye’nin yerli, milli sanayinin gelişmesini temin etmek bakımından önümüzdeki dönemde İskenderun’un bu özelliğini daha da hep beraber arttırmamız, ileriye götürmemiz lazım.” dedi.Hükümet olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu da gayreti de yerine getireceklerini anlatan Kurtulmuş, hep beraber İskenderun’u şu anda olduğu yerden çok daha ileri noktalara taşımanın mümkün olacağını belirtti.

Devlet-millet kaynaşması vurgusu

Kurtulmuş, sandıktan çıkamayacağını düşünen bazı çevrelerin, Türkiye’de hep demokrasi dışı yolların destekçisi olduğunu kaydetti.Türkiye’nin önemli meselelerinden birinin de devlet-millet kaynaşması olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:”Türkiye’nin temel meselesi uzun yıllar boyunca milletin başka tarafa yürümesi, devletin başka tarafa yürümesi ve açık söyleyeyim, yıllarca bu memlekette devlet başka telden çalmış, millet başka telden çalmış. Şimdi milletle devletin birleşmesi, bütünleşmesi var. Millet başka telden çalar, devlet başka telden çalarsa ne olur? Suriye’de, Irak’ta olanları gördük. Burada millet hangi istikamete gidiyorsa devlet de o istikamette gidecektir. Demokrasinin gereği budur ve bu çerçevede devletle millet kaynaşmasını sağlayacak, bütünleştirecek çok sayıda reformların geçtiğimiz dönemde yapıldığını biliyoruz.”Türkiye’nin AK Parti iktidarlarından önceki siyasi dönemlerde siyasi yasaklarla, parti kapatmalarla çok karşılaştığını anlatan Kurtulmuş, artık bunların geride kaldığını vurguladı.En önemli reform olarak, her seferinde krizlere neden olan cumhurbaşkanlığı seçiminin bir takım karanlık odakların ya da kapalı kapılar ardında yapılan hesapların konusu olmaktan çıkarıldığını ve doğrudan doğruya millete bırakıldığını hatırlatan Kurtulmuş, “Millet sandıktan kimi çıkartıyorsa cumhurbaşkanı olarak çıkartıyor. Son değişiklikle birlikte de aynı gece hükümetini de cumhurbaşkanı marifetiyle çıkartıyor. Dolayısıyla devlet ve millet yakınlaşmasını sağlamak mecburiyetindeydik, bunu sağlıyoruz daha da çok sağlayacağız.” diye konuştu.Kurtulmuş, devlet-millet kaynaşmasını güçlü kılan bir Türkiye’nin, Orta Doğu’nun çok güçlü bir ülkesi olacağına dikkati çekti.

“Türkiye bir daha IMF’ye gitmeyecek”

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle devam ettirdi:”Üç temel şey söyledim. Ekonomik ve teknolojik olarak güçlü bir Türkiye, ayrıca siyasi olarak demokrasisini güçlendirmiş ve demokrasisine sahip çıkan bir Türkiye, üçüncü olarak da devlet-millet kaynaşmasını kamil manada tamamlamış bir Türkiye, hem Türkiye’nin geleceğinin garantisi hem Orta Doğu’nun, geniş coğrafyamızın emniyet sigortası hem de insanlığın küresel boyut için sağlayabileceği en önemli kilit noktalarından birisi olur.”Kurtulmuş, hiç kimsenin heveslenmemesini belirterek “Türkiye bir daha IMF’ye gitmeyecek. IMF’nin önünde boyun eğmeyecektir.” ifadelerini kullandı.Kurtulmuş, daha sonra sanayici ve iş adamlarının sorularını yanıtladı.

“Bizim yolumuz millet iradesine saygı yoludur”

Kurtulmuş, İskenderun ilçesinde bir otelde partisinin mahalle temsilcileriyle gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada ise Hatay’da Büyükşehir Belediyesi ile 15 ilçenin tamamında belediye başkanlıklarını kazanacaklarını belirterek, “Cumhur İttifakı ile birlikte yolumuza devam edeceğiz ve büyük bir destan yazmış olacağız.” diye konuştu.Kurtulmuş, her seçimin ayrı bir sınav olduğuna dikkati çekerek, hiçbir seçimin masa başında kazanılmayacağını vurguladı.AK Parti’nin güçlü bir siyasi hareket olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:”AK Parti’nin lideri Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, nice badireler aşarak gelmiş kuvvetli bir siyasi aktördür. AK Parti’nin lideri Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye’de değil, bütün mazlum milletlerin, bütün coğrafyamızdaki mağdur ve mazlum insanların gözünün içine baktığı bir liderdir, yani bir dünya lideridir. AK Parti’nin tecrübesi 24 Haziran seçimlerinde MHP ile yapılan ittifakla birlikte seçim sonuçlarına da yansımış ve çok güzel sonuçlar elde edilmiştir. Ama bizim siyasi geleneğimiz, bizim siyasi tecrübemiz bize şunu söylüyor; her seçim sahada kazanılır, her seçim gayretli teşkilat çalışmalarıyla, sandık başına kadar inen çalışmalarla, adaylarımızla, milletvekillerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla, bütün kadrolarımızla, bütün gönüldaşlarımızla beraber gücümüzü sonuna kadar mücadele ederek kazanılır.”Türkiye’nin çok badireli günlerden geçtiğine işaret eden Kurtulmuş, “Bizim yolumuz millet iradesine saygı yoludur. Biz sandıktan ne çıkarsa ‘eyvallah’ der baş göz üstüne deriz. Çünkü rahmetli Menderes ne demişti ‘Yeter söz milletindir’, Cumhuriyet Halk Fırkası’nın değil. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Yeter söz de karar da milletindir’ diyerek yola çıktı ve yoluna devam ediyor.” dedi.Kurtulmuş, Türkiye’de yapılan birçok reformun partilerine nasip olduğunu belirtti.

“Millet sandıklarda size boyunuzun ölçüsünü gösterecek”

“Yerel seçim, belediye başkanı seçeceğiz nihayetinde” dendiğini anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:”Doğru ama siz de terörle arasına bir mesafe koyamayan, terör örgütünün gölgesinde siyaset yapan siyasi partiyle niye aranıza mesafe koyamıyorsunuz? Yani bu millet PKK ile PYD ile bu kadar savaşacak, şehit verecek, siz onların partisiyle mesafe koymayacaksınız. Efendim, ‘Bizi açıktan desteklemiyorlar’ iyi de ‘CHP’nin adayının olduğu yerde ben aday koymuyorum’ demek ne demek? Artık örtü falan kalmamıştır. Örtülü bir ittifak değil karşımızda açık bir ittifak vardır, birbirine benzemeyen çok sayıda parti bir araya gelmiştir. Niçin bir araya geldiniz? ‘Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin. İster öyle gitsin, ister geziyle gitsin, ister FETÖ ile gitsin, ister darbeyle gitsin.’ Hiç boşuna heveslenmeyin, bu millet sandıklarda size boyunuzun ölçüsünü 31 Mart seçimlerinde gösterecek ve yoluna devam edecek.”Seçimlere az bir zaman kaldığını vurgulayan Numan Kurtulmuş, çok güzel bir destan yazacaklarını söyledi.Türkiye’nin, Orta Doğu’nun, İslam coğrafyasının, Türk dünyasının kilit taşı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, eğer Türkiye’yi çekerlerse Suriye’nin, Irak’ın, Balkanlar’ın, Kafkaslar’ın çökeceğini aktardı.Bunu da dünyanın her yerindeki dostlarının bildiğini dile getiren Kurtulmuş, bunu emperyalistlerin de iyi bildiğini anlattı.Korkmayacaklarını, yılmayacaklarını ve geri adım atmayacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’yi bu coğrafyada etkisiz hale getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.Kurtulmuş, Türkiye’nin mazlumlar için umut olmayı daha kuvvetli bir şekilde sürdüreceğini belirtti.Türkiye’nin zalimler için korkulu rüya olmaya devam edeceğini kaydeden Kurtulmuş, “İnşallah şu istikrarımızı Allah nasip etsin şöyle bir 10 sene sürdürelim, o zaman Türkiye dünyanın süper ligindeki en büyük oyunculardan birisi olacak. Şimdi dünya 5’ten büyüktür diyoruz ya o zaman bu lafın ne manaya geldiğini dost düşman daha iyi anlayacak ve gereğini daha iyi yerine getirecektir.” diye konuştu.

“Seçimler beka meselesidir”

Kurtulmuş, Kanal 7’de yayınlanan ve Hatay Arkeoloji Müzesinden gerçekleştirilen “Başkent Kulisi” adlı programda ise seçim çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Kurtulmuş, “Bu seçimde Türkiye’nin bir beka tehdidi var mı?” şeklindeki soruya “Çok kısa süre içerisinde yaşadıklarımızı göz önünde bulundurursanız, bu seçimlerin nasıl bir beka meselesi olduğu ortaya çıkacaktır.” karşılığını verdi.

Ankara ve İstanbul’daki son durum

İstanbul ve Ankara’daki son durumun sorulması üzerine buralarda sıkıntı görmediğinin ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:”İstanbul’da da Ankara’da da AK Parti bakımından bir problem görmüyorum. Daha seçim kampanyasının başlangıcındayız. Biliyorsunuz AK Parti her seçim kampanyasında oylarını arttıran bir parti. Ben Ankara ve İstanbul’da bir problem görmüyorum ama siyasi tecrübemiz bize hep şunu söylüyor, hiçbir seçim oturduk yerden kazanılmaz. Ne kadar güçlü olursanız olun, ne kadar favori olursanız olun çok çalışmanız lazım.”Kurtulmuş, teşkilatların iyi motive olduğunu anlatarak, “Hiçbir dakikayı boş geçirmeden, canla başla çalışacağız. Birçok seçim bölgesinde olduğu gibi İstanbul ve Ankara’da partimizin bir problemi olduğuna inanmıyorum. Tabii bu bize rehavet anlamını değil, çok daha fazla çalışmalıyız duygusunu vermelidir.” dedi

“Seçime favori parti olarak giriyoruz”

Kurtulmuş, “adayların bazı yerlerde değiştirileceği” yönünde söylentilerin olduğunun belirtilmesi üzerine, adayların ilan edildiğini ve yollarına devam ettiklerini vurguladı.”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinde illerde birtakım ittifaklar yapılabileceği konusu gündeme geldi mi acaba?” şeklindeki soruyu Kurtulmuş, şöyle yanıtladı:”Bazı kritik illerde hangi partinin adayı önde görünüyorsa o adayı destekleme şeklinde bir tutum ortaya çıkabilir. Bu şu demektir, bazı yerlerde AK Parti bazı yerlerde MHP ilan etmiş olduğu adayını çekebilir ama bu çok kısıtlı ve sınırlıdır. Yani birkaç ille ilgili olabilir. Dolayısıyla bizim açımızdan da MHP açısından da adaylar açıklanmıştır, ilan edilen adaylar da harıl harıl çalışıyor. İşte Hatay’da hem Büyükşehir hem de ilçe adaylarımız harıl harıl çalışıyorlar. Programlarını yapmışlar, bir dakikalarını boş geçirmeden, Türkiye’nin her yerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bundan sonra seçim çalışmalarının başarıyla yürütülmesi dönemindeyiz.”Kurtulmuş, kamuoyu araştırmalarının sürdüğünü de aktararak, şöyle konuştu:”Bundan sonraki süreçte bizim daha düzenli araştırmalarımız olacak ve o araştırmalar bizi daha net ilgilendirecek. Hatta öyle ki bazı seçim çevrelerinde haftalık, daha kısa süreli anketler yaptırdığımız oluyor. Böylece sahada ne eksiklik var, nereye ne ilave etmemiz lazım bunları tespit ediyoruz. Ancak şu ana kadarki elimizdeki verilere göre AK Parti’nin en ufak bir sıkıntısı yok, seçime favori parti olarak giriyoruz. Seçim sonuçlarında da açık ara birinci parti olacaktır. Hayatım boyunca oy oranlarını rakamsal olarak vermedim. İnşallah toplamda Cumhur İttifak’ı olarak bir önceki seçimdekinden daha üstünde bir oyu almayı hedefliyoruz.

“2 kere 2’yi 4 değil 5 ettireceğiz”

Kurtulmuş, partisinin Kırıkhan ilçe seçim bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada da önlerinde önemli bir seçim olduğunu söyledi.Bugün Türkiye’nin her yerinde MHP ile AK Parti’nin yeni bir seçime girdiğini ifade eden Kurtulmuş, “İnşallah 2 kere 2’yi 4 değil 5 ettireceğiz. İki partinin toplamından daha fazla oy alacağız.” dedi.Kurtulmuş, bu seçimde hep beraber çalışacaklarının altını çizdi. AK Parti iktidarıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı hizmet kervanının yürüyüşüne devam edeceğinin altını çizen Kurtulmuş, daha da ileriye gideceklerini söyledi.Bu seçimlerin bir beka meselesi olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, “7 Şubat’ta başlayan, PYD’siyle DEAŞ’ıyla vesairesiyle bu ülkenin üstüne saldırılarını yapan, 15 Temmuz’da FETÖ ile gelenler siyaseten de desteklendiklerini biliyoruz. Onlara karşı hep beraber kararlı bir şekilde duracağız.” diye konuştu.Muhabir: Lale Köklü-Salim Taş-Erdal Türkoğlu

Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm haberlerde AgriHurses.net editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak site kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.