DOLAR 32,5191 0.19%
EURO 34,5911 0.09%
ALTIN 2.492,810,28
BITCOIN 20740950,84%
Ağrı
18°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Yunanistan ile aramızdaki meselelerin çözülebileceğine inanıyorum’

‘Yunanistan ile aramızdaki meselelerin çözülebileceğine inanıyorum’

ABONE OL
18:23 | 06 Ekim 2020 18:23
‘Yunanistan ile aramızdaki meselelerin çözülebileceğine inanıyorum’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARACumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak Yunanistan ile aramızdaki tüm meselelerin hakkaniyet temelinde, barışçıl şekilde çözülebileceğine inanıyorum.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras‘ı kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İzmir ve Selanik arasında yolcu ve yük taşıma imkanı sağlayacak deniz seferlerinin başlatılması, İstanbul ve Selanik arasında hızlı demiryolu hattı kurulması ve İpsala Kipi Gümrük Kapısında ikinci köprünün tamamlanmasına dair projeleri görüştük.” ifadelerini kullandı.Erdoğan, “Yunanistan’dan beklentimiz FETÖ, PKK, DHKP-C terör örgütü mensuplarının sığındığı güvenli bir ülke haline gelmemesidir. Görüşmelerde, FETÖ’cü darbecilerin ülkemize iadesine yönelik beklentilerimizi, Yunanlı dostlarımızın bir kez daha dikkatine getirmiş olduk.” diye konuştu. 

“AB sorumluluklarını hayata geçirmemiştir”

Açıklamasında vize serbestisi konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa Birliği, başta vize serbestisi olmak üzere 18 Mart Mutabakatından doğan sorumluluklarını hayata geçirmemiştir. Biz nasıl sözlerimizi tutuyorsak, Avrupa Birliği tarafının da ahdine vefa göstermesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm haberlerde AgriHurses.net editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak site kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.