DOLAR 32,3804 0.18%
EURO 35,0017 -0.25%
ALTIN 2.324,850,25
BITCOIN 2258276-1,05%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Temel beklentimiz bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması’

‘Temel beklentimiz bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması’

ABONE OL
18:23 | 06 Ekim 2020 18:23
‘Temel beklentimiz bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi.Kalın, yaptığı açıklamada, “Münbiç ve Fırat’ın doğusunda da benzer bir modelin uygulanması için bizim temel beklentimiz, bölgenin kontrolünün Türkiye’de olması.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’ye yönelik bir terör riskine müsaade etmeyeceğiz”

Fırat’ın doğusundan Türkiye’ye yönelik terör tehditlerine ilişkin, Kalın, şunları kaydetti:”Bu bölgeden Türkiye’ye dönük herhangi bir tehdidin, terör riskinin tekrar husule gelmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

İhracat rakamları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ocak ayı ihracat rakamlarını da değinerek, “Ocak ayı itibariyle ticaret hacmimiz yüzde 6,3’lük bir artış gösterdi ki bu Türk sanayicisinin ve üreticisinin dünya pazarlarına erişiminin ne kadar  güçlendiğini, arttığını bir defa daha gösteriyor.” diye konuştu.

“Türkiye bir oldubittiye göz yummayacak”

Doğu Akdeniz’de bir oldubittiye izin verilmeyeceğini vurgulayan Kalın, şunları söyledi:”Kim tarafından gelirse gelsin özellikle Doğu Akdeniz’de bir oldubittiye Türkiye’nin göz yummayacağını herkesin bilmesi gerekir.”

“Türk ekonomisiyle ilgili algı operasyonları”

Kalın, Türkiye’nin seçim sonrası için IMF ile anlaştığı iddiasının sorulması üzerine, “Bunlar tamamen Türk ekonomisiyle ilgili algıyı bulandırmaya dönük algı operasyonlarıdır. Bu operasyonların nereden yapıldığını da az çok tahmin ediyoruz ve nerelerden geldiğini de görüyoruz. Bunların izlediğimizi de bir kez daha ifade etmek istiyoruz.” dedi.

“Pozitif ve iyi niyetli olduklarını göstermektedir”

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Türkiye’yi ziyareti öncesi yaptığı açıklamalara ilişkin, Kalın, şu değerlendirmelerde bulundu:”Yaklaşımlarının pozitif ve iyi niyetli olduğunu göstermektedir. Yarınki görüşmelerin bu çerçevede gerçekleşeceğine inanıyoruz.”

“Yol haritasının çoktan hayata geçirilmiş olması gerekirdi”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ile ABD arasındaki Münbiç yol haritası ile ilgili bir soru üzerine, “Yol haritasının çoktan hayata geçirilmiş olması gerekirdi. Oyalama taktiklerinin kimseye bir faydası olmayacaktır.” dedi. Kalın, şöyle devam etti:”İki müttefik olarak artık yol haritasının ivedilikle, daha fazla gecikme olmadan hayata geçirilmesi hem ikili ilişkilerimiz hem bölgenin güvenliği hem de Suriye’deki süreç açısından büyük önem arz ediyor.”

Akdeniz’deki doğal gaz arama çalışmaları

Akdeniz’deki doğal gaz arama çalışmalarına da değinen Kalın, şunları aktardı:”Türkiye’yi Antalya körfezine hapsetmeye çalışan yaklaşımların kabul edilebilir olmadığını ifade etmek istiyorum.”

Güvenli bölge konusu

Kalın, ABD ile “güvenli bölge” konusunda anlaşma olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bu konuda müzakerelerin devam ettiğini bildirdi.

 

Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm haberlerde AgriHurses.net editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak site kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.