DOLAR 32,5912 0.34%
EURO 34,8251 0.19%
ALTIN 2.506,520,90
BITCOIN 20969291,94%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Savcı Sayan, Yeni Sanayi Sitesi Nereye Yapılacak

Savcı Sayan, Yeni Sanayi Sitesi Nereye Yapılacak

ABONE OL
00:20 | 09 Şubat 2019 00:20
Savcı Sayan, Yeni Sanayi Sitesi Nereye Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Adayı Savcı Sayan seçim çalışmalarına sanayi esnafını ziyaret ederek devam etti.Orada Yaptığı konuşmada yeni Sanayi Sitesinin nereye yapılacağı ve eski Sanayi  Sitesini yerinin nasıl değerlendirileceği ile ilgi projelerini anlattı.

İl Başkanı Abbas Aydın’la birlikte sanayi esnafını ziyaret eden Sayan, buluştuğu esnafla yaptığı görüşmede özellikle ilimizin güçlenmesi, sanayinin gelişip güçlenmesi ve birlik beraberlik üzerinde durdu.

Savcı SAYAN; Sanayisi gelişmemiş illerin, gelişmesinden bahsedemezsiniz, Dünya’ya da baktığımızda sanayisi gelişmiş devletler Dünyaya hükmediyor.

Mesela bakarsak Gaziantep sanayide çok gelişmiş bir ilimiz.
Ben bugüne kadar sanayiden kopmuş biri değilim, Türkiye’de bir çok sanayi komisyonunda yer aldım,sanayi esnafının sorunlarının ne olduğunu biliyorum.
Ağrı da büyümek istiyorsak iki şeye mutlaka önem vermemiz lazım

1) Sanayi’i geliştirmemiz lazım.

2) Tarımı geliştirmemiz lazım.

Eğer Ağrı’lı köylülerle, Ağrıya dışarı da gelen köylüler le tarımı güçlendirirsek bir kesimi güçlendirmiş oluruz, diğer kesimi yani sanayi esnafını güçlendirerek, sanayimizi geliştirerek
İran’dan,başka komşu ülkelerden müşteri kabul ederek Ağrının Sanayini geliştirip güçlendirmemiz lazım.

Bunun için alt yapı lazım, ustaların,çırakların yeni meslek edinmek isteyenler için kurslar açmak lazım. Çalışanların işlerini daha iyi ortamlarda yapması lazım, ustaları rahatlatmak lazım ki kendini işine yeni icatlarına verebilsin.
Nasıl Gaziantep’in Sanayi esnafı rahat ortamlarda çalışıyorsa, Ağrılı sanayi esnafımızda bunu hak ediyor, ne kadar rahat ortamda çalışırsa yeni projelerini o kadar rahat meydana çıkarır.
Sanayi Bakanımızla görüşmeler yaptım, sizlerin sıkıntılarını anlatım,Sanayi Bakanı benim aynı zamanda aile dostumdur, bakanız dedi ki bir yer bulun, biz size yeniden çok daha modern çok daha güzel, içinde her türlü ihtiyacını karşılayabilecek dükkanların olduğu çok mükemmel bir sanayi sitesi yapalım.

Nerede yapacağız?

Vali beyle yaptığımız konuşmada, üniversitenin karşısında devletin çok güzel bir arazisi var, biz sizi orya taşıyalım, orada size modern yerler, iş yerleri yapalım bölüm bölüm ayıralım hatta meslek gruplarına ayıralım, her meslek dalını kapsayacak gruplara ayırarak Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesi olsun dedi.

Burası ne olacak?

Ben açık sözlüyüm her şeyi açık açık anlatmayı seviyorum, ben size söz verdim ilimizi beraber yöneteceğiz, kent konseyi kuracağız kararları birlikte alacağız, ben beğendim diye projeleri hayata geçirmeyeceğiz, halkın onayına sunacağız halkla beraber yöneteceğiz, kimse buranın ağası paşası değil.

Buranın sahibi bütün halktır, benim düşüncem, ilkem küçüklüğümden beri felsefem anlayışım budur,  bir şeyi yönetiyorsak, bir şehirde yaşıyorsak ortak bir yönetim anlayışı ortak bir iradeyle bu şehri yöneteceğiz.

Sanayi Konutları

Burayı modern  sanayi konutları yapacağız, içerisinde evleriniz, yürüyüş yollarınız, havuzunuz,spor salonları, park yerleri, çocuk kreşleri olmalı, bakım evleri, yaşlı bakım evleri olmalı,siz sanayi sitesinden işinizden çıkıp buraya rahat konforlu evlerinize gelmelisiniz burada yaşamınızı sürdürmelisiniz.

Nasıl yeni sanayi sitesinde komşuysanız burada da evlerinizde komşuluk ilişkileri
içerisinde huzur içinde yaşamalısınız.Burada modern bir kent oluşturmalıyız.
Bu kafamda olan bir projedir, sizde onay verirseniz bu çalışmayı Toki’ye götüreceğiz, Toki’nin  çok uzun vadelere yayarak modern bir kent kuracak, içerisin okulları kurs yerleri olan, çok düşük faizlerle burada Sanayi Konutları olacak.
İşe giden anne babaların çocuklarını bırakacağı kreşleri olacak ileride de lisesi olacak modern bir kent olmalı, böyle bir kentte sanayicilerimize yakışır,ben böyle bir proje
düşündüm, tabi sizin onayınıza sunacağım,onayınız olursa yapılacak.
Biz hep birlikte Ağrıyı yöneteceğiz, birlikte Ağrıyı güçlendireceğiz,birlikte Ağrıyı yıldız şehir yapacağız ben tek başıma hiç bir şey yapamam.

Bugün huzurunuza bir aday olarak geldim, bizim hiç bir partiyle, kişilerle kavgamız yok,biz huzur getirmek, huzurlu bir kent olmak istiyoruz.

Daha önce HDP’YE, başka partilere oy vermiş olanlar başımın gözümün üstünde yeri var
Kimse kimseyi ayrıştıramaz, insanlar istediği zaman istediği partiye oy verebilir, kim onlara
çalışıyorsa, kim hizmet ediyorsa ona oy verecek, bende dahil kimse sizin babanızın oğlu değil,sizin için yanıyorum ölüyorum diyorsa yalan söylüyor, demek ki herkesin bu işte karşılıklı menfaati var, her şey karşılıklı,eğer benim siyasi bir menfaatim varsa, eğer ben çalışabiliyorsam size huzur getirebiliyorsam, eğer ben size iş getirebiliyorsam, aş getirebiliyorsam, sizi gerçekten ileri bir seviyeye taşıyabileceksem bana oy verin, yoksa üç tane kelimeyle  şöyle yapacam böyle yapacam, biz Kürdüz, biz Türküz, kardeşim burada herkes birbirini biliyor,  kimin kim olduğunu da iyi biliyor, Kürt’te var,  Türk’te var herkes kimliği ile gurur duyuyor.

Hepimiz Müslümanız, hepimiz Allah tarafından yaratılmışız.Kimsenin kimseden üstünlüğü yok,kimsenin kimliğinden utandığı yok. Burada Suriyeli, Afganistanlı, Pakistanlılar çalışıyor onlarda bizim kardeşlerimiz.

İşçinin ekmeğiyle oynanmaz

Bizler hepimiz aynı inanca mensubuz, içimizde Müslüman olmayan varsa onlarda Müslümalığın adaletinden faydalanacaktır, Müslümanlıkta zulmetmek yoktur,insanları aç bırakmak yoktur biz buraya geldik İŞKUR’u kuraya çevirdik, neden yaptık?
Adaletli olacak, ayrım yok, şu partinin bu partinin adamı yok, aç insanın partisi olmaz.Ben tokken işçi aç olamaz, hangi partiden olursa olsun ekmeğiyle oynanmaz,benim vicdanımda böyle bişey asla yok.

Hangi partiden olursanız olun benim için fark etmez, daha önce başka partilere oy vermiş olabilirsiniz,  ben sizden emanet oy istiyorum, bir dönem, bir yıl; bir yıl sonra Ağrı’nın
hayatından rahat değilsen, ben bişey yapmamışsam, Ağrıyı çok çok ileri bir seviyeye taşımamışsam, taşıma anlamında mücadele  vermemişsem belediyeyi bırakır istifa eder giderim, bu kadar açık söylüyorum, sizden bir sene istiyorum bu dediklerimi telefonlarınıza kayıt altına alın,ben bir sene zarfında Ağrının gelişmesini sağlayamazsam, hepiniz gözle görülür bir değişim görmezseniz, bir rahatlık hissetmezseniz belediye başkanlığından istifa edeceğimi sizlere taahhüt ediyorum.

Bana bir yıl verin, başaramazsam istifa edeceğimi sizlere taahhüt ediyorum

Bunun sebebi nedir? ben istifa etmezsem 4 sene sonra görevim bitecek bütün Ağrı bana küfür edecek, ben bütün büyüklerime 4 yıl belediye başkanlığı yapmak adına küfür ettirmem.

Ben eğer başaramazsam, söylediklerimin altında kalırsam bir sene sonra istifa edersem,helal olsun adam başaramadı, gücü yetmedi, söz verdiklerini yapamayacağı anladı namusuyla şerefiyle bıraktı gitti dersiniz.

Bütün bu söylediklerimi kayıt altına alın sürekli hesap sorun hesap, yakasına yapışın siz kimsenin kölesi değilsiniz, hiç bir partinin kölesi değilsiniz, eğer bir adam size çalışmıyorsa,
bir adam sizin oyunuzla size ağalık,paşalık yapıyorsa sizi takmıyorsa ona bir tokat vurun ki taa Ankara’ya kadar gitsin.Bu milletvekili de olsa, il başkanı da olsa,  belediye başkanı da olsa Ağrı’ya çalışmıyorsa, sizin verdiğiniz oylar üzerinde keyif çatıyor sa,sizi unutuyorsa vurun tokadı kardeşim. Vurun ki hiç olmazsa bundan sonrakiler örnek alsın,korksun desinler ki;biz Ağrı’ya yanlış  yaparsak Ağrı halkı bizi yok eder, bu anlayışı bir  yerleştirelim.

Sizi kandırmalarına müsaade etmeyin

Partilere bakmayın, bakınız HDP’nin en güçlü, en medya tik, en iyi niyetli, en ünlü adayı Sırrı Sakık değil miy di?
Bişey yapabildi mi? Yok..Peki bu kadar vasfa sahip Sırrı bey bişey yapmamış sa,
Sırrı beyin profiline göre daha az alta olan bir adam yapabilir mi? Yapamaz…

Onun için birileri gelip parti adına sizi kandırabilir, partiler insanı değiştirmez, hangi partide olursanız olun kişiliğiniz, insanlığınız,beceriniz, kabiliyetiniz, cesaretiniz hayalleriniz aynıdır, hiç bir zaman değişmez, dolayısıyla bu yerel seçimlerde ben Ak Parti’nin adayıyım, Cumhurbaşkanımızın adayıyım, Cumhurbaşkanımız arkamdadır, Ağrı’yı geliştirmek için bütün imkanlarını seferber etmiştir, Ağrıyla özel ilgileniyor, her anlamda Ağrıyla özel ilgileniyor, her anlamda Ağrıya destek veriyor, geldiğim gün bana dedi ki Ağrıyla ilgili muhatabın benim sen beni arayacaksın, ne lazım olursa, ne gerekiyorsa, seçildiğin zamanda oraya hangi yatırımı  istiyorsan anında ben talimat verecem,Ağrı doğunun parlayan yıldızı olacak.

Sizden bir dönem emanet oy istiyorum

Biz böyle bu düşüncelerle geldik, bunları sizlere aktarıyorum çok iyi bir niyetle, halis bir niyetle başladım sizlerden destek bekliyorum, bugüne kadar başka partilere oy vermiş arkadaşlarımdan kendi partilerinden vaz geçmiyorlarsa bile bir önemlik emanet oy istiyorum Ağrıyı güzelleştirmek adına, kardeşleştirmek adına, geliştirmek adına, yıldızlaştırmak adına sizden emanet oy istiyorum.

O emanete ihanet etmeyeceğime dair de size söz veriyorum, herkesin gücü yettiği oranda
konusunu, komşusuyla hep birlikte bir seferberlik ruhu içerisinde biz kendi bölgemizi kurtaralım,Ağrıyı kurtaralım hizmete doyuralım, buradaki belediye başkanı merkezi
hükumetle anlaşamazsa melek de olsa iş yapamaz, kim olursa olsun bu sadece HDP’ye özgü bişey değil, CHP’li bir aday da olsa merkezi hükumetle anlaşamıyorsa, merkezi hükumetle ortak bir koordinasyon içinde değilse iş yapamaz, bu Türkiye’nin bir gerçeğidir.

Yani bir kaç gün sonra Sanayi Bakanı bana destek vermezse biz yeni bir Sanayi Sitesi yapabilir miyiz?

Sanayi konutları yapabilir miyiz?

Tokiyle proje geliştirebilir miyiz?

Karayolları’ ile proje geliştirebilir miyiz?
Demiryoları ile  ilgili,Tekstil ile  ilgili projelerimizi bir Çalışma Bakanlığından onaylatabilir miyiz?

Diğer bakanlıklarda bir iş yapabilir miyiz?

Gideceğiz geleceğiz ertelenecek,  3 ay, 5 ay, 6 ay, bir sene, iki sene, bi bakacağız vakit bitmiş, Ağrı yine 10 yıl daha geriye gitmiş.Bizde hiç bir şey yapamamışız.

Erzurum’u görüyorsunuz hangi parti iktidardaysa ona oy veriyor onun için
Şehir Hastanesi, Bölge Hastanesi,Üniversite Hastanesi hepsi var! Bizde ne var, Ağrı’da sadece ambulans var.
Sabah ambulanslar gider akşam tabutlar gelir, başka bişey var mı? Niye bunu biz kendimize hak görelim niyeymiş? Bu parti sevgisiymiş,yok böyle bişey, kardeşim eğer Ak parti size iş yapmıyorsa ona da oy vermeyin.

Size iş yapmayana oy vermeyin kardeşim, makamda oturana iş yapmayana oy vermeyin.Biz çalışmaya talibiz,hizmet etmeye geldik.
Birlik olmazsanız, güçlü olmazsanız kimse sizi dikkate almaz,hesap sormazsanız kimse sizi dikkate almaz, dedikoduyla, kötülemekle bu iş olmaz Ağrı’nın en büyük eksikliği şudur, 2 aydır buradayım görüyorum biz birbirimiz sevmiyoruz, birbirimizin aleyhine konuşuyoruz, herkes öbürünü kötülüyor, belediye meclis üyesi seçeceğim diyorum ki kardeşim siz bana iyi adamları verin Belediye Meclis üyesi yapalım, biz kendi halkımızla, bu ili ilçeleri yönetelim
diyor ki olamaz, dedim ki olmuyorsa, bu olmuyorsa , 3 tane encümen bulurum
90 yaşında onların aleyhinde konuşamazsınız bu iş de biter.Öyle dedim, söyleyin ne yapayım?

İyi niyetimle size geldim sizden destek istiyorum,buraya geldiğiniz için  hepinize ayrı ayrı  teşekkür ediyorum, il başkanıma teşekkür ediyorum, hepinizin emirlerini sorunlarını bekliyorum kafanızda benimle ilgili bir soru varsa benimle ilgili yanlış bir anlaşılma varsa, ne varsa sorun ben aynen cevap vereceğim, hesap vermek için geldim hesabı size veririm,Allah yar ve yardımcınız olsun,Allah’a emanet olun diye sözlerini noktaladı.

Özel haber:Gönül Özkılıç

Gepostet von SAVCI SAYAN am Freitag, 8. Februar 2019

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.