DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2266673-0,25%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seçmen Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyor?

Seçmen Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyor?

ABONE OL
00:00 | 30 Aralık 2020 00:00
Seçmen Nasıl Bir Belediye Başkanı İstiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hangi parti yerel seçimlere ne kadar hazır? Diye sormayacağım, Ak Parti’de yerel seçim stardının verildiğini görüyoruz,bu bir erken seçim değil  aylardır Mart 2019 diye ilan edilmiş bir takvimdir bu.

Genel seçimlerde seçmenin tüm partilere verdiği mesajı umarız ki,hem ana iktidar partisi hemde diğer partiler iyi okumuşlardır,Ak Partinin Belediye Başkan adayları için koyduğu kriterlere bakılırsa evet Ak Parti seçmeninin mesajlarını iyi okumuş.

Seçmenin nasıl belediye başkanları istiyor bunu gayet iyi anlamış ve o doğrultuda çalışmalar yapıyor (bu hazırlıkları yaparken doğu bölgelerinin seçmenini nasıl değerlendirdi?)

AK Parti’nin seçim sath-ı mailine girmeden önce mevcut durumun röntgenini çekmek için sahaya gönderdiği görevlilerin elde ettiği sonuçlar Genel Merkez’e ulaştı. Bu sonuçlar belediye başkanları açısından pek iç açıcı görünmüyor. Yereldeki seçmenlerin kendi belediye başkanlarıyla ilgili yaptıkları “şikâyetler” bir hayli fazla. Bu şikâyet ve hoşnutsuzluklar Külliye’de ve AK Parti’de yerel yönetimlerle ilgili büyük bir değişim iradesi oluşturdu.

Burdan şunu görüyoruz mevcut belediye başkanlarının en az % 50 i seçimlerde aday gösterilmeyecek,yani yeni adaylarla seçime gidecek.Bizce de çok isabetli olur.

Biliyoruz ki;AK Parti, Türkiye’nin en başarılı ve en eski belediyecilik tecrübesine sahip partisidir.Nereden baksanız 25 yıllık kuvvetli bir tecrübeye sahip AK Parti belediyeciliği. Zaten iktidarını da belediyecilikteki başarısının üzerine inşa etti.

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,çıktığı bazı tv programlarında yeni aday profilleriyle ilgili bazı sözlerini anımsayalım.

1) İnsani özellikleri ön planda olmalıdır.
2) Yönetim kabiliyeti yüksek olmalı, belediye başkanlarımız; para, insan, algı, mekân yönetimini biliyor mu ona bakacağız.” ifadelerini kullanmışlardır.

Sayın Özhaseki’nin yeni adaylarla ilgili sözlerinin devamında ;Adaylarımızda, birinci derecede ahlaklı erdemli ve tevazu sahibi olmasını arayacağız.İşin ehli olmalı çalışkan biri olmalı. Liyakatli olmalı.Bu değerli erdemlere sahip olanlardan adayların belirleneceğini ifade etti…Bizlerinde seçmenlerle yaptığımız görüşmelerle,seçmenin aradığı özelliklerle sayın ÖZHASEKİ’nin ifadelerini örtüştüğünü görüyoruz.

Bu doğrultuda tespit edilecek adaylarla Ak Parti fazla zorlanmadan bu seçimleri yine önde götürür,yalnız Doğu Anadolu,Güneydoğu Anadolu seçmeninin farklı olduğu unutulmamalı,Ak Parti’nin daha önceki yerel seçimlerde kaybettiği illerde tekrar başarı istiyorsa oranın seçmenine kulak vermeli,buralarda seçmen ne istiyor?Aslında batıya göre çok büyük farklılıklar yok,iki parti arasına sıkışmış bir seçmen kitlesi var doğuda;Ak Parti ve HDP.

Bu bölgede Ak Partinin en güçlü rakibi HDP’yi asla hafife almamak lazım,HDP’nin Ağrı ve ilçelerinde kemikleşmiş oy potansiyeli oldukça büyük,HDP seçmeni kendini ne kadar belli etmesede,sandık başında patlama yapıyor.

Eleşkirt Ak Partinin kalesi diye bilinir,genel seçimlerdeki oylara dönüp bir bakmak lazım,belki yerel seçimlere yol gösterir.

Bu bölgelerde öyle bir aday olmalı ki! Her iki partinin seçmenini sıcak, samimi bir şekilde kucaklayabilecek,bölgenin hassasiyetini,kozma politik yapısını iyi bilecek ve o doğrultuda hareket edebilecek, islami değerleri ve hassasiyeti iyi bilecek,bölgenin dilini okuyacak,genç,dinamik,arkasında oy potansiyeli yüksek denememiş,yıpranmamış bir aday olmalı…

O adaylar bu bölgenin yazını,ayazını iyi bilmeli,tozunu solumuş olmalı,ayağı buranın çamuruna basmalı,buranın derdiyle harmalanmış bir yüreğe sahip olmalı,sadece belediye başkanı değil,her eve ailenin bir ferdi olmalı;ağbisi,kardeşi olabilmeli, önce yürek önce insan demeli!

Bu bölgenin insanı bir kez yüreğine bastımı insanı, bir daha bırakmaz;yeter ki o yüreklere girebilecek yolu iyi bilsin o adaylar…

İşte o zaman Ak Parti Ağrı ve İlçelerinde başarılı olacaktır.Sadece Ağrı ve ilçeleri değil ,Doğu ve Güneydoğu Anadoluda başarı gelecektir.

Dediğimiz gibi yeni adaylar burada HDP seçmeninin nabzını iyi tutabilecek,onlarıda en sıcak ve samimi bir şekilde kucaklayacak, gönüllere girebilecek olmalı,ayrıştırmadan,kardeşçe tek yürek olmalı.

Tekrar söylüyoruz!Her seçim döneminde olduğu gibi,bu dönemde de iş kur elamanı gibi aynı çehreler sahnede yer almamalı artık…Seçmen ne kadar biz yeni adaylar istiyoruz desede sesini duyuramıyor;sonuç seçim HDP’ye ikram ediliyor.

Son olarak şunu da belirtmek istiyorum,

Bu seçim döneminde belediye başkanlığı adaylığına yoğun ilgi olacağı bekleniyor.Yeni sisteme geçildiğinden beri milletvekilliği algısı sanki erozyona uğradı,şimdi ilgi belediye başkanlığına;burada siyasetçiler bağımsız karar alma, merkezi hükümetle az ilişkisi olan,kendi bütçesini olan ve yöneten,bunlar belediye başkanlığını daha önemli, kuvvetli ve fonksiyonel gösteriyor”tabii burada ne kadar ehil olduğu önemli” bu yönden belediye başkanlığına bu dönem ilgi daha fazla olacak gibi geliyor bana,şunuda söylemek isterim,sanki bu seçimlerde daha yüksek kalibreli adaylar başvuru yapacaklar. Vatanımıza Milletimize hayırlı olsun inşallah.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.